2023 Yılı UBAK İzin Belgesi Müracaatları 1 Ekim’de Başlıyor

featured

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü 2023 yılı UBAK izin belgesi müracaatlarına ilişkin açıklaması şöyle;

Başvurular e-Devlet kapısı üzerinden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hizmetlerinden Sınır İşlemleri altında “UBAK İzin Belgesi Dağıtımı Başvurusu” seçeneği seçilerek yapılacaktır.
2023 yılı UBAK izin belgesi müracaatları yapılırken öncelikli olarak e-devlet kapısı üzerinden firmaya ait iletişim bilgilerinin (cep telefonu ve e-posta) güncellenmesi gerekmektedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hizmetlerinden Firma İşlemleri altında ” Firma İletişim Bilgisi Güncelleme” seçeneği seçilerek yapılacaktır.

2023 yılı UBAK izin belgesi müracaatları yapılırken öncelikli olarak e-devlet kapısı üzerinden firmaya ait taşıtların araç norm bildirimlerinin yapılması gerekmektedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hizmetlerinden Sınır İşlemleri altında “Taşıt Euro Norm Bildirimi” seçeneği seçilerek yapılacaktır.

Başvurunun kaydedilmesini müteakiben firmanın iletişim bilgilerine kaydetmiş olduğu cep telefonuna “UBAK izin belgesi dağıtımı başvurunuz alınmıştır.” şeklinde bir bilgilendirme mesajı gönderilecektir. Firmaların bu bildirimi takip etmeleri önem arz etmektedir.

2023 yılında Euro V ve üzeri araçlara UBAK izin belgesi tahsis edileceğinden Euro V altı araçlara sahip olan firmaların başvuruları dikkate alınmayacaktır.

Faaliyet yılında ve/veya müracaat yılının ilk dokuz ayı içerisinde (2021 yılının tümü ve/veya 2022 yılının ilk dokuz ayı) uluslararası taşımacılık faaliyetinde bulunmuş firmalar 2023 yılı UBAK izin belgesi dağıtımı müracaatında bulunabileceklerdir.

2023 Yılı UBAK İzin Belgesi Müracaatları 1 Ekim’de Başlıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.