“Ekol Lojistik, Sürdürülebilirlik İlkesiyle “Dünya İçin En İyi” Olmayı Hedefliyor”

featured

Ekol Lojistik, “Dünyanın en iyisi değil, Dünya için en iyisi olma” prensibiyle sürdürülebilirlik çalışmalarını yürütmekte ve ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınlamıştır.

Ekol 2022 Sürdürülebilirlik Raporu, çevre, sosyal ve yönetişim (ESG) yaklaşımını Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Kalkınma Amaçları, küresel trendler ve müşteri talepleriyle uyumlu bir çerçevede hazırlanmıştır. Raporda çevreden finansal göstergelere, AR-GE’den insan kaynaklarına kadar birçok alanda gerçekleştirilen projeler hakkında detaylı bilgiler yer almaktadır.

Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, küresel olayların lojistik sektörüne olumsuz etkileri olduğunu ancak aynı zamanda bazı fırsatlar sunduğunu ve müşterilere kesintisiz hizmet vermeye devam ettiklerini belirtmiştir. Musul, sürdürülebilirlik çalışmalarıyla ilgili olarak şunları söylemiştir:

“Yeşil çözümlerimiz küresel karbon ayak izimizi azaltmada olumlu etki yaratmaktadır. Özellikle intermodal taşımacılık ve rota optimizasyonu çalışmalarımız, kaynak verimliliği ve kurumsal karbon ayak izi başta olmak üzere çevresel etkilerimizi azaltmada büyük katkı sağlamaktadır.

Son 10 yılda intermodal taşımacılıkla 438 bin ton eşdeğer CO2 salımını engelledik. Ayrıca her ay yaklaşık 700 futbol sahası büyüklüğünde bir ormanı koruyacak ve Dünya’nın etrafında 350 tur atacak kadar fosil yakıt tüketimini önlemekteyiz. Etkilerimizi ölçmek ve yönetmek amacıyla 2012’den beri uluslararası standartlara uygun bir şekilde kurumsal ayak izimizi hesaplamaktayız. Bu sayede enerji tüketimi, atık yönetimi, sarf malzemesi tüketimi, çalışan araçları ve servisleri gibi birçok sera gazı emisyon kaynağını en aza indirmek için departmanlarımızla farklı projeler geliştirmekteyiz.”

Ekol Lojistik’in Lotus tesisinde hayata geçirilen çatı güneş enerjisi yatırımıyla sadece yedi ayda bin 470 hanenin yıllık elektrik tüketimine eşdeğer enerji üretildiğini belirten Musul, bu tür projeleri hızlı bir şekilde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etmiştir.

Musul, ayrıca Ekol’ün toplum üzerinde yarattığı etkinin farkında olduklarını ve çalışanlarının ötesine geçerek topluma olumlu katkı sağlamak amacıyla projeler geliştirdiklerini belirtmiştir. Ekol Vakfı bünyesinde kurulan Ekol Akademi ile genç yeteneklerin değer üretimine katkı sağlamak, bilginin üretilmesi, paylaşılması ve toplumun gücünün artması için çalıştıklarını vurgulayan Musul, şirketin toplumsal cinsiyet eşitliğini benimsediğini ve kadın şoförlere istihdam sağladıklarını söylemiştir.

Kurumsal Sürdürülebilirlik & ESG Direktörü Enise Ademoğlu Matbay ise iklim kriziyle mücadele ve Avrupa Yeşil Mutabakatı ile uyum kapsamında tüm operasyonel ve değer zinciri emisyonlarını haritalandırdıklarını belirtmiştir. Matbay, karbon emisyonlarını 2030 yılına kadar %55, taşımacılık yapan araçların yarattığı toplam emisyonları ise 2050 yılına kadar %75 azaltmayı hedeflediklerini ifade etmiştir.

Ekol Lojistik’in 2022 Sürdürülebilirlik Raporu, Küresel Raporlama İnisiyatifi’nin “GRI Standartları: Temel” seçeneğine uygun olarak hazırlanmıştır. Raporlama sürecinde yer alan emisyon değerleri ve performans göstergeleri, uluslararası denetim kuruluşu Bureau Veritas tarafından sınırlı bağımsız güvence denetimiyle doğrulanmıştır. Rapor, ekol.com adresinden tamamıyla erişilebilir durumdadır.

“Ekol Lojistik, Sürdürülebilirlik İlkesiyle “Dünya İçin En İyi” Olmayı Hedefliyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.