TAYSAD, 2. Tedarik Zinciri Konferansı’nı Sürdürülebilirlik Odaklı Düzenledi

featured

Türkiye otomotiv tedarik sanayisinin önde gelen kuruluşu TAYSAD, 2. Tedarik Zinciri Konferansı’nı düzenledi ve etkinliği sürdürülebilirlik üzerine yoğunlaştırdı. Konferansta sektörün önde gelen isimleri bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı ve gelecek öngörülerini tartıştı.

TAYSAD, Sektörün Geleceğini Sürdürülebilirlik Temasıyla Ele Aldı

Türkiye otomotiv tedarik sanayisinin temsilcisi TAYSAD, Sürdürülebilirlik Temalı 2. Tedarik Zinciri Konferansı’nı düzenledi. Konferansta sektörün sorunları ve geleceği ele alınarak, sürdürülebilirlik konusuna odaklanıldı. TAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Tülay Hacıoğlu Şengül, Türk otomotiv sanayisini küresel arenada ilk 10’a taşıma hedefleri doğrultusunda sürdürülebilirlik, akıllılık ve çevrecilik prensiplerine vurgu yaptı.

TAYSAD, Sürdürülebilirlik Temalı Tedarik Zinciri Konferansı’nda Öncü Rol Oynadı

Türkiye’nin otomotiv tedarik sanayisinin lider kuruluşu TAYSAD, Sürdürülebilirlik Temalı 2. Tedarik Zinciri Konferansı’nı gerçekleştirdi. Konferans, sektörün önemli sorunlarını ele alarak sürdürülebilirlik konusuna odaklandı. TAYSAD’ın Türk otomotiv sanayisini küresel alanda önde gelen bir konuma getirme vizyonu, konferansın merkezinde yer aldı. TAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Tülay Hacıoğlu Şengül, sürdürülebilirlik, akıllılık ve çevrecilik ilkelerinin önemini vurgulayarak sektörün dönüşümünü destekledi.

Yeni İhracat Yolları Bulmak Zorundayız!

TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Albert Saydam da katılımcılara seslendi. Albert Saydam, faaliyet raporlarında sürekli olarak inovasyon ve sürdürülebilirlik kavramlarının kullanıldığını ancak ne yaptıklarını sorgulamadığımızı vurguladı. 2025 ve 2030’da en önemli kriterin sera gazı salınımı olduğunu belirtti. Bu sinyalleri aldıklarını söyleyen Saydam, “Bugünkü konferansımızda sürdürülebilir lojistik konusu üzerinde duracağız. Ürünlerimizi özellikle Avrupa Birliği’ne, yüzde 60’ın üzerinde ihracat gerçekleştirdiğimiz bir pazar olan Avrupa’ya karayolları dışında daha sürdürülebilir bir şekilde ulaştırmanın yolunu bulmalıyız.” şeklinde konuştu. Albert Saydam ayrıca, şu anda elektrikli araçların öne çıktığını ancak diğer çevreci araçlara da kaynak ayırmamız gerektiğini belirtti. Trendlere takılıp tek bir çözümün peşinden gitmememiz gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, daha az tüketmeye ve yeniden kullanmaya yönelmemiz gerektiğini vurgulayarak, sürdürülebilirliğe katkı sağlayacak projeler üretmemiz gerektiğini söyledi. Saydam, sürdürülebilirliğin evrensel olduğunu ve buna ilişkin hukuki bir altyapının olmadığı durumda bazı kişilerin haksız kazanç sağlayabileceğine dikkat çekti. Bu nedenle, bu konuya daha yüksek bir sesle dikkat çekmemiz gerektiğini ifade etti. TAYSAD’ın misyonlarından birinin de bu olduğunu vurguladı.

Kadınların Etkisi Karbon Emisyonunu Azaltır!

Konferansın “Sürdürülebilirlik” başlıklı bölümüyle devam edildi. Mazars Denge CEO ve Kurumsal Sürdürülebilirlik Elçisi Dr. İzel Levi Coşkun, iş dünyasının sürekli bir büyüme içinde olduğunu ve bu sınırlı bir sistemin içinde sınırsız bir büyüme peşinde olduğumuzu belirtti. Ancak iklim krizi, su krizi, okyanusların asitlenmesi, biyoçeşitlilik kaybı, toprak erozyonu ve sosyal eşitsizlik gibi altı büyük sorunumuz olduğunu söyledi. Bu sorunları aşmak için birlikte çalışmamız gerektiğini ifade etti. İzel Levi Coşkun, dünyanın en büyük şirketlerinin CEO’larının çoğunlukla erkeklerden oluştuğunu belirterek, bu durumun bir eşitsizlik olduğunu söyledi. Karbon emisyonunu azaltmak istiyorsak, kadınların etkisini artırmamız gerektiğini vurguladı. Yani sürdürülebilirlik için bakış açımızı, zihniyetimizi ve alışkanlıklarımızı değiştirerek yeni bir çalışma şekli benimsememiz gerektiğini ifade etti.

Sürdürülebilir Lojistik Masaya Yatırıldı!

TAYSAD’ın düzenlediği 2. Tedarik Zinciri Konferansı’nda diğer konuşmacılar arasında Ford Otosan Dijital Ürünler ve Servisler Lideri Hayriye Karadeniz, Semtrio Kurucu Ortağı Bekir Çetin, Kurt & Partners Kurucu Ortağı Özlem Kurt, TOFAŞ Tedarik Zinciri Geliştirme Müdürü Murat Cesur, Bosch Endirekt Satın Alma Müdürü Esat Öncü ve Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Pınar Aslan da yer aldı. Etkinlikte TOFAŞ’ın ana sanayi uygulama örneği ve Bosch’un tedarik zinciri uygulama örneği sunuldu. Konferansın son etkinliği “Sürdürülebilir Lojistik” adıyla düzenlenen panel oldu. Panelin moderatörlüğünü PwC Şirket Ortağı ve Tedarik Zinciri Hizmetleri Lideri Dr. İsmail Karakış yaparken, LODER Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, Sezai Kaya Danışmanlık Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Sezai Kaya ve TCDD Taşımacılık A.Ş. Yük Servis Müdür Yardımcısı Mahmut Demirayak da panelist olarak yer aldı.

TAYSAD, 2. Tedarik Zinciri Konferansı’nı Sürdürülebilirlik Odaklı Düzenledi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.